Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер спечели Шампионската лига след 45 години. Жозе Мауриньо напуска клуба

На стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид пред  75 954 зрители Интер спечели третата си титла от Шампионската лига, след като победи на финала с 2:0 германския Байерн Мюнхен.

Два гола / в 35-та и 70-та минута/ вкара аржентинският национал Диего Милито, който помогна на отбора си да спечели требъл през този сезон под ръководството на Жозе Моуриньо. Португалският специалист спечели второто си отличие отнай-престижния европейски клубен турнир, след като триумфира и с Порто в средата на десетилетието.

Интер стана първият италиански отбор с требъл. Тази година футболистите на Жозе Мауриньо извоюваха титлата в първенството и взеха купата на страната.

С този успех синьо-черните се изравниха с Манчестър Юнайтед и Барселона по титли в Шампионската лига. И трите отбора имат по 3 трофея.Интер е печелил Шампионската лига през 1964 и 1965 година.

Жозе Моуриньо призна, че ще напусне Интер. Португалският специалист потвърди информациите от последните дни, след финала. Той е свързван с поста старши треньор на Реал Мадрид.

"Искам да стана единственият треньор, печелил титлата в Шампионската лига с три различни отбора. По-вероятно е да напусна, отколкото да остана. Това ме натъжава, защото станах част от историята на Интер. Не искам точно сега да говоря за това, защото има голяма вероятност да се разплача, а нямам желание да го правя. Само от Реал Мадрид се интересуват от мен, но все още не съм говорил с никой и не съм подписвал нищо. Обещах, че ще говоря след финала. Спечелих всичко в Италия, а тук има много неща, които не харесвам. Мисля за напускане от три или четири месеца", каза Моуриньо, след победата.

Холандският специалист Луис ван Гаал не остана доволен от играта на възпитаниците си "Не изиграхме добре мача. Интер също не бе в най-добрата си форма, но спечели напълно заслужено. Най-важно беше, че те вкараха двата гола в правилния момент. Днес играчите ми разбраха, че всичко зависи от малките детайли. Все още си мисля, че можехме да спечелим. Случи се това, което очаквах - ние нападахме, а Интер се защитаваше. За да бъде победен този отбор, трябва противникът да е във върхова форма, в каквато ние не сме. Все пак мисля, че италианците си заслужихатитлата", заяви Ван Гаал след получаването на сребърния си медал.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна