Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР пусна брошура за чужденци "Пътуване в България"

Актуална информация на английски език “Пътуване в България” /“Travelling in Bulgaria”/ тиражира МВР от днес в английската версия на сайта си.

Електронното издание съдържа данни, свързани с изискванията при пътуване в страната ни и има за цел да улесни чуждестранните граждани, които преминават през България – транзитно, за ваканция или бизнес.

Изданието информира за граничния контрол при преминаване на границите на Република България за гражданите на Европейския съюз и за граждани на държави – нечленуващи в ЕС. Митническите изисквания и разрешените количества парични средства, които могат да бъдат внасяни и изнасяни при пътуване през страната ни, ограниченията за внос и износ на златни и сребърни предмети, накити, бижута и скъпоценни камъни и случаите, когато е необходимо да бъдат попълвани митнически декларации - е друга важна част от информацията в електронното издание.

Публикувана е и информация в интерес на хората, които нямат постоянна адресна регистрация в Република България. С превантивна цел са поместени и съвети за шофиращите по пътищата на страната ни чуждестранни граждани. Показани са полицейските униформи на служителите, които имат право да санкционират по пътищата, както и видовете винетни стикери за леки автомобили и камиони.

По публикацията работи: БГНЕС

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени