Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждано ли е политическото бъдеще на президента на срещата Борисов-Панета?

Снимка: БГНЕС

В предаването "Нещо повече" зам.-главният редактор на вестник "Труд" Светлана Джамджиева и бившият директор на Националната разузнавателна служба /НРС/ Бриго Аспарухов разговаряха с водещата Диана Янкулова за информацията от неназован източник на вестника, според която, при срещата на директора на Централното разузнавателно управление /ЦРУ/ на САЩ Леон Панета с българския премиер Бойко Борисов е станало дума за политически проект на президента Георги Първанов. Това изречение е причина от президентството да изпратят официално писмо до кабинета на премиера, за да поискат информация дали и това е вярно и да изразят неудомение, че вътрешнополитически въпроси, при това още неслучили се, са обсъждани с директор на чуждо, макар и партньорско разузнаване.  

Дали информацията във в-к "Труд" може да бъде използвана като повод за нова "война" между институциите, дали ще има отговор на питането на президенстката институция и каква е практиката при разговорите с директорите на ЦРУ, гостували у нас, може да чуете в звуковия файл.

Б.Р. По-късно днес пред в-к Дневник от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че отговорът от Министерския съвет е получен и според него този въпрос не е обсъждан на срещата. Статията можете да прочетете ТУК. От пресцентъра на държавния глава потвърдиха информацията и за БНР.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна