Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политолог: ГЕРБ овладя лостовете на властта, но без успех в реформите

По повод навършването утре на две години от победата на ГЕРБ на парламентарните избори, политологът Румяна Коларова коментира в интервю за "Хоризонт" и предаването "Преди всички", че за изминалия период управляващата партия е овладяла лостовете на властта, но засега няма успех в реформите:

Първата година и премиерът, и неговите министри, но и цялата група експерти, които обслужваха правителството и парламента, понякога правеха доста груби грешки. В края на краищата партията ГЕРБ овладя инструментите на властта и в момента доста ловко оперира с тях. Но вторият и по-важният въпрос за нас е доколко може да провежда секторни политики ефективно. Поне засега на национално ниво резултати в болезнени сектори като здравеопазване не се виждат.

ГЕРБ може да последва съдбата на НДСВ, ако не спечели президентските избори наесен, прогнозира Румяна Коларова:

Особеното е, това в случая е най-важното, че за първи път има местни избори с президентски. Вече играта не е за местни интереси, а играта, ако щете, е за бъдещето на ГЕРБ, защото ако загуби тези президентски избори е ясно, че ГЕРБ ще последва съдбата на НДСВ и дори по-скоротечно.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени