Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов: Нужен е нов закон за конфискацията на престъпно придобито имущество

Президентът Георги Първанов призова да бъде изработен нов закон за конфискацията на престъпно придобито имущество. В град Болярово държавният глава коментира отхвърлянето на правителствения проект, който предвижда конфискация да може да се прави и без да има влязла в сила присъда.

"От гледна точка на качеството на самия законопроект споделям изразеното в рамките на парламентарното обсъждане.", заяви президентът Първанов.

"Винаги съм подкрепял идеята за конфискация на имуществото, но още веднъж искам да кажа, това е помощно, спомагателно средство в борбата с престъпността, не бива да бъде основно. От гледна точка на качествата на самия законопроект, това беше един слаб закон, така че съвсем основателно той е върнат за преработка.", посочи Първанов.

Президентът отказа да коментира кандидатурата на Алексей Петров и Душана Здравкова за президентска двойка и допълни, че се надява следващият президент на страната да продължи да надгражда всичко постигнато до сега.

В крайграничната община Болярово президентът откри кооперативен пазар, в който са вложени 240 хиляди лева средства от общинския бюджет.

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна