Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" не вижда условия за предсрочни избори

Снимка: Венелина Попова

Партия „Атака” няма да подкрепи вота на недоверие към кабинета "Борисов" не защото харесва политиката на министър Цветанов и работата на вътрешното министерство, а защото не вижда условия за предсрочни избори и алтернатива на колониалния модел на управление на България, заяви в Стара Загора Волен Сидеров.

На въпрос на БНР дали с подкрепата си за кабинета не застава до посланик Джеймс Уорлик в оценката на работата на министър Цветанов, Волен Сидеров отговори:

"По отношение грамите на американския посланик, аз ще препоръчам на Държавния департамент да вземе мерки за сигурността на информацията си, защото ние почнахме да четем грамите на американското посолство като някакъв тип отворени писма".

Сидеров ще поиска старозагорският владика Галактион да внесе предложение в Светия синод на Българската православна църква за канонизиране на жертвите от Старозагорското клане от 1877 година. Тази вечер лидерът на "Атака" ще участва във възпоменателно шествие в памет на хилядите избити старозагорски граждани от армията на Сюлейман паша.

По публикацията работи: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени