Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обявява на Бузлуджа повечето си кандидат-кметове

Снимка: БГНЕС
Все още не се знае кой ще е кандидатът за вицепрезидент от БСП. На Бузлуджа няма да стане ясно това, но там ще представим по-голямата част от кандидатите за кметове на БСП. Това съобщи в предаването „Преди всички” Димитър Горов – член на Изпълнителното бюро на БСП. По думите му ще има много млади хора в кандидатурите за кметове и в тези за общински съветници.
Няма как на събирането на БСП на Бузлуджа да не се говори за това какво е реалното положение в момента в държавата и какви са фактите и условията, при които ще провеждаме тези избори. За мен по-важното е да се говори за това какво се случва с БСП, как ние отиваме на изборите и какво се случва оттук нататък – какво прави България и българските социалисти в следващите години. Все повече ми се струва, че назрява въпросът освен за фронт, който да бъде изграден срещу управляващите, но и за някакъв вид нова кръгла маса или някакъв разговор за бъдещето с участието на всички политически сили, обясни депутатът

Относно забраната на областния управител на Стара Загора Йордан Николов за достъп на граждани и технически лица в сградата на Дом-паметник "Бузлуджа", Горов коментира: От вчера знаем за забраната на областния управител на Стара Загора. Малко странна ми изглежда цялата тази ситуация, защото първоначално той даде разрешение за използването на звездата на Бузлуджа за целта, за която сме предвидили.
Той не скри, че сграда на Бузлуджа е в лошо състояние: Ясно е, че при тази безстопанственост, която е в последните 20 години, няма как да не се стигне до това положение. Но ние няма да правим нищо в сградата. Искаме само звездата да бъде осветена. В самите помещения, които се рушат и които наистина създават опасност, ние нямаме работа.
Припомняме, че заповедта бе наложена като превантивна мярка за недопускане на инциденти, поради лошото състояние на сградата.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна