Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограда по границата с Турция ще спира разпространението на шап

Снимка: БГНЕС

21 фирми са подали документи за участие в процедурата по възлагане на обществена поръчка за проектирането на ограда, разделяща българската граница с Турция. Офертите са внесени в Областната управа в Бургас и ще бъдат разгледани от 9-членна комисия. На по-късен етап ще бъде обявена и нова процедура за избор на изпълнител по строително-монтажните дейности.

Със заповед на Областния управител на Бургас Константин Гребенаров започва първия етап от провеждането на открита процедура по възлагането на обществена поръчка за проектирането на оградата по границата ни с Турция. Възстановяването на съоръжението се налага, за да бъде ограничено разпространение на болестта шап сред домашните животни в странджанските села, тъй като се предполага, че заразата се пренася от диви животни, преминали от турска на българска територия.

В продължение на 20 дни 9-членна комисия от представители на 3-те областни администрации в Бургас, Хасково и Ямбол ще разгледат постъпилите оферти за участие в процедурата. След като се запознае с документите комисията ще избере изпълнител на предмета на поръчката.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна