Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един век българска авиация

Снимка: БГНЕС
100-годишнината на българската авиация ще бъде отбелязана с научна конференция на втори септември, под патронажа на президента Георги Първанов.

На трети и четвърти септември на летище Пловдив пък под патронажа на премиера Бойко Борисов ще се проведе и авиошоуто „Небе за всички”. В него ще се включат български и чуждестранни асове.

Очаква се повече от десет хиляди посетители да наблюдават международния авиационен фестивал в Пловдив. Шоуто няма да попречи на редовните полети в северната част на летището, обещават организаторите. Техният съвет към посрещачите на пътници е да предвидят повече време за пристигане до терминала.

Директорът на фестивала бригаден генерал Марин Начев даде информация за организацията на транспорта: След разклона от пътя Пловдив - Асеновград към летището, в двете страни са организирани паркинги. Затова аз апелирах да се тръгне по навреме. Другият начин е използване на железопътния транспорт. Влакът, който пътува от Пловдив до Асеновград, е много удобен, спира на портала на поделението на авиобаза Крумово.

БНР е медиен партньор на организаторите от фондация „Български военновъздушни сили”.

По публикацията работи: Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени