Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Христова: От надиграването у нас губят гражданите

Снимка: БГНЕС

Цветомир Паунов, заместник-председател на предизборния щаб на ГЕРБ, коментира в "Преди всички" очакванията за кандидатурите на партията за изборите. Паунов потвърди, че ще стане известна и кандидатурата на ГЕРБ за София, т.е. ще има цялостно представяне на кандидатите. Само в 6 общини ГЕРБ ще се яви в коалиция, на другите места ще издигне собствени кандидатури или ще подкрепи независими кандидати, като в Каварна, например.

Относно кандидатите на ГЕРБ за президентските избори Паунов отхвърли твърденията, че те се обявяват късно. Той подчерта, че ще бъдат обявени и двете кандидатури - за президент и вицепрезидент.

Политическият анализатор Антоанета Христова коментира в "Преди всички" "конспирацията" с кандидатурите. Според нея ситуацията в ГЕРБ е сложна и нещата могат да се развият в последния момент. Такова забавяне не е типично за държавите с развита демокрация, в които имаме реални кампании. У нас това липсва, липсва генерално от много години. Политическото говорене у нас крие фактологията, вместо да я обяснява. От надиграването у нас губи политическото, губят гражданите.

Целите интервюта на Силвия Великова с Цветомир Паунов и Антоанета Христова чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна