Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лотар Матеус: Четирима от титулярите са ясни, знам как да опазим Руни

Лотар Матеус се надява, че футболистите от националния ни тим могат да изненадат Англия в петък
Снимка: БГНЕС

 

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус заяви в Правец, че е наясно със стартовата единайсеторка за двубоя срещу Англия, като разкри четирима от титулярите - Николай Михайлов, капитана Стилиян Петров, Мартин Петров и Благой Георгиев, но при положение, че те нямат здравословни проблеми. Мартин Петров не тренира вчера заради болки в гърба и това принуди Матеус да повика по спешност лявото крило на "Левски" Симеон Райков.

Райков играе на същата позиция като Мартин Петров. Той няма опит, но от началото на сезона показа, че има качества. Затова решихме да му дадем шанс да тренира с нас и да докаже, че има място в националния отбор, обясни Матеус.

Германецът бе категоричен, че България не се страхува от Англия и може да изненада именития си съперник, ако играе на върха на възможностите си.

Не се страхуваме от мача с Англия. Мисля, че играчите са мотивирани по различен начин спрямо мача срещу Беларус. Те се срамуват от представянето си в Минск преди три седмици, а това е важно за нас. В петък трябва да играем със самочувствие и да не се страхуваме от английските футболисти. Ако се представим като отбор и си помагаме на терена, можем да постигнем изненада. Във футбола всичко е възможно, допълни Матеус.

Според него евентуален успех над Англия ще върне България в борбата за класиране на финалите на Евро'2012 в Полша и Украйна.

Ако победим Англия, ще имаме добър шанс да се класираме на бараж. Това ще даде на футболистите нещото, което им липсва - самочувствие, което е много важно в психологически план. Затова предстоящата среща е ключова. Според мен това е мачът на годината за българския футбол, каза германецът.

Двубоят България - Англия е от 21.15 часа в петък, 2-ри септември, на Националния стадион "Васил Левски" и ще бъде предаван пряко по "Хоризонт".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени