Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Методи Андреев: Израстването на магистрата е свързано с това в коя ложа членува

Снимка: Архив

По повод изнесената информация в публичното пространство за членство на прокурори в масонска ложа говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви в предаването "Неделя 150": Не съм убедена, че тези зависимости, за които говори вестник "Капитал", са само и единствени, защото членовете и участниците в цялата история са масони. В мен се прокрадва впечатлението, че става въпрос по-скоро за приятелски отношения, каза още Кожухарова.

Във всеки голям областен град у нас има голяма ложа, където влизат шефът на РДВР, шефът на Окръжната прокуратура, шефът на НАП, в масонските ложи има запазени места за тях. Те се срещат с българския бизнес и така се натрупват състояния от порядъка на 50–100 млн. евро, обясни в предаването "Неделя 150" Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата.

От своя страна бившият председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Минчо Спасов коментира, че още преди време е предложил забрана за членуване в тайни организации. Членуването в спортни организации, в ловни дружинки е нещо явно, до което всеки може да има достъп. Докато членуването в тайни организации е извън обществеността и затова този проблем е по–остър, допълни Спасов.

Израстването на магистрата е свързано с това в коя ложа членува, категоричен бе Методи Андреев.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна