Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арсенал" разсипа "Челси" с 5:3, ван Перси вкара 3

Робин ван Перси празнува хеттрика си във вратата на "Челси" при победата на неговия "Арсенал" с 5:3 над градския съперник
Снимка: БГНЕС

 

Робин ван Перси реализира хеттрик, а "Арсенал" победи "Челси" с 5:3 на "Стамфорд Бридж" в лондонското дерби от 10-ия кръг на Висшата лига. Така домакините допуснаха втора поредна загуба и останаха с 19 точки и изостават на 6 точки от лидера "Манчестър Сити", който приема "Уулвърхемптън". "Арсенал" пък събра 16 точки и се изкачи на шесто място.

Двубоят започна отлично за момчетата на Андре Вияш Бояш, след като Франк Лампард откри резултата след отлично центриране на Хуан Мата отляво. Четвърт час по-късно Даниел Стъридж беше изведен от Лампард само срещу вратаря, но стреля край целта. В 36-та минута "Арсенал" изравни, след като Ван Перси засече отблизо отличен пас на Жервиньо. "Челси" отново взе аванс в края на полувремето, когато Джон Тери засече в мрежата центриране на Лампард от корнер.

"Арсенал" стигна до пълен обрат след почивката не без помощта на неубедителния Петер Чех. В 49-та минута Алекс Сонг изведе Андре Сантос вляво в пеналта и бразилеца преодоля стража на съперника с удар по тревата в близкия ъгъл. Тио Уолкът направи 3:2 за "Арсенал" след самостоятелна акция - той преодоля няколко защитници на съперника, влезе в дясно в наказателното поле и отново вкара в близкия ъгъл на Чех. Мата изравни 10 минути преди края, след като негов удар от 25 метра се отклони леко в крака на Сонг и се заби в горния десен ъгъл на Войцех Шчесни. Груба грешка в защитата на "Челси" даде нова преднина на "Арсенал". Флоран Малуда от центъра върна лошо към Тери, който се подхлъзна и това позволи на Ван Перси да се измъкне сам срещу Чех. Холандският нападател хладнокръвно преодоля вратаря и вкара в опразнената врата. Във втората минута на даденото от съдията продължение "топчиите" решиха всичко - при контраатака Микаел Артета подаде към Ван Перси ляво, той влезе в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл оформи хеттрика си.

Димитър Бербатов влезе като резерва при победата на "Манчестър Юнайтед" с 1:0 над "Евертън". Бившият български национал се появи в игра в 67-та минута на мястото на Хавиер Ернандес, който отбеляза единственото попадение в мача. Мексиканският нападател се възползва от отлично центриране на Патрис Евра в 19-та минута, когато беше изпуснат от защитата на домакините и засече топката във вратата на Тим Хауърд.
"Евертън" беше по-добрият отбор на терена през останалата част на мача, но изпусна редица положения и загуби. Най-чистото от тях дойде 20 минути след гола на Ернандес, но в него Лейтън Бейнс удари греда, след като вече беше преодолял Давид Де Хея.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени