Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа четирима души, извършвали трансгранични измами по схема за брак

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Четирима души от град Завет, извършвали трансгранични измами по схема за сключване на брак с чужденци, са задържани при полицейска операция на Главната дирекция „Криминална полиция” и Областната дирекция на МВР в Разград.
В схемата са участвали майка, дъщерите й и зет й. Арестувани са по сигнал, подаден от Интерпол - Йерусалим, за измама на израелски гражданин на стойност около 30 000 евро. Една от жените му обещавала брак и твърдяла, че се нуждае от средства, за да отиде при него.

В хода на процесуалните действия са намерени и иззети два лаптопа, компютърна конфигурация, 7 мобилни телефона и 11 сим карти, тетрадки и листове с имена на чужди граждани, интернет адреси на сайтове, Skype адреси и мобилни телефонни номера, парични средства в различна валута и чуждестранни вестници за запознанства.

За задържаните има данни, че са извършители на поредица измами и опити за измама на граждани от Германия, Холандия и Турция. Криминалистите продължават работата за установяване на други потърпевши от действията на групата.

Информация на Марина Бенова – кор. на БНР в Разград.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени