Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпалиха 13 автомобила в столичния квартал "Младост"

Снимка: БТА

13 автомобила са запалени в столичния квартал "Младост" през изминалата нощ.

Три различни сигнала са получени през изминалата нощ за горящите автомобили в столичния квартал "Младост". Първият е за запалени 4 коли в ж.к. "Младост" 3 срещу блок 321. От полицията обясниха, че на място е било установено, че колите са умишлено запалени. Те са от марките "БМВ", "Ситроен" и "Рено". Колите са били частично обгорени в предната им част.

След по-малко от час са били опожарени още 4 автомобила пред бл. 319 пак в кв. "Младост" - "Форд", "Мерцедес" и "Тойота", както и една пострадала от огъня кола. Пристигналите на място служители на пожарната са установили също частично обгаряне на форда.

Около 45 минути след полунощ пък в полицията е получен трети сигнал за запалени коли в същия квартал, този път в квартал "Младост"2. Пожарникарите отиват на паркинга между блоковете 219 и 220. Установяват, че там са запалени 4 леки коли - "Фиат", "Шкода", "Волво" и "Опел Астра".

Полицията работи по няколко версии за палежа на автомобили в столичния квартал "Младост". Според тях огънят може да е бил предизвикан от футболни фенове заради разчистване на сметки между застрахователни компании или е дело на психично болен човек.

Вътрешният министър Цветан Цветанов не изключва палежите да са на места, където предстои да бъдат изградени и по този начин да се прави опит хората да бъдат принуждавани да дават колите си за охрана. Цветанов не изключи и засилено полицейско присъствие в района.

Оказа се, че снощният палеж на автомобили не е първият. Началникът на 7 РПУ в София Ани Петрова уточни, че миналата сряда пак в квартал "Младост" 2 са били запалени общо 6 автомобила. Така бройката на опожарените коли за по-малко от седмица става близо 20. Запалените шест автомобила миналата седмица обаче бързо са загасени от пожарникарите и са пострадали сравнително малко. В 7 РПУ е създаден щаб, който да работи по разкриването на престъпленията.


 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна