Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската милиция освободи опозиционни лидери

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Лидерът на партията "Яблоко" Сергей Митрохин беше освободен от Тверското полицейско управление, в което той прекара повече от три часа след задържането си на Триумфалния площад.  Митрохин заяви, че не са му предявили никакви обвинения:

Държаха ме повече от три часа в полицейското управление, без да ми предявят каквито и да било обвинения, без да ми обяснят причините за задържането ми. Това е грубо нарушение на законите. Когато ме задържаха за пръв път и ме вкараха в автобус на Триумфалния площад, пет минути по-късно ме освободиха, защото законът забранява без съдебно решение да се арестуват кандидати за депутати в Държавната Дума. А вторият път им трябваше цели три часа, за да установят, че това е нарушение на закона, f/sikr Митрохин.

Малко по-рано от същото полицейско управление беше освободен и друг опозиционен лидер – Борис Немцов, който бе задържан заради участието си в протестите. Руската полиция разпръсна тази вечер участниците в неразрешен митинг срещу победата на партията "Единна Русия" на парламентарните избори в неделя.

При сблъсъците бяха арестувани около стотина души.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна