Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Единна Русия" организира митинг в подкрепа на Путин и Медведев

Снимка: Васко Михайлов

Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

След безпрецедентната протестна акция в събота срещу резултатите от парламентарни избори, управляващата партия „Единна Русия” организира днес по случай Деня на Конституцията свой митинг в центъра на Москва. Събралите се подкрепиха политиката на сегашната власт в лицето на Дмитрий Медведев и Владимир Путин.

Докато активисти на прокремълските младежки движения прииждаха под строй на групи със знамена и барабани в ръце, от другата страна на Манежния площад автобуси стоварваха по-възрастните участници в митинга. Пред събралите се около 7 хиляди души основно звучаха лозунги в подкрепа на кандидатурата на Владимир Путин за следващ президент на страната. Без особен ентусиазъм, малцина обаче откликваха на призивите да скандират „Русия, Конституция, Путин”.
Междувременно организаторите на съботния митинг срещу резултатите от изборите днес са подали заявка в московското кметство за провеждането на нова протестна акция на 24 декември в непосредствена близост до стените на Кремъл с участието на 50 хиляди души.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!