Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Великова: Ще се търси начин за излизане от ситуацията с избора на съдебни инспектори

Снимка: БГНЕС
Очевидно ще се търси начин да се излезе от ситуацията с избраните за съдебни инспектори чрез подобен кавалерски ход, който направи днес Цони Цонев. Това заяви Силвия Великова в предаването "От петък до петък". Очевидно без да се съобразяват с критиките се избираха инспекторите с едно завидно квалифицирано мнозинство. Видяхме, че неправителствените организации колкото и да искат да участват и да дебатират не биват чувани за това, коментира тя.

Това, което каза Маргарита Попова, че ще има приемственост в правосъдното министерство остана на думи, коментира още Великова. Нейното намерение беше някой от заместниците й да поеме поста, за да запази екипа. Това, което можем да кажем, че беше запазено е някаква квотност. Знаеше се, че хората, които Попова доведе в министерството са хора, с които тя е работила и лично познава. Може би Диана Ковачева е работила с тези хора и също ги познава, но какъв екип са ще видим занапред. Доста трудни времена предстоят на това министерство. Съвсем скоро му предстои евродоклада, който ще видим как ще бъде изговорен и дали той също няма да бъде обясяван, включително и с тази промяна в Министерството направосъдието, каза още тя.

Осъдителна петгодишна присъда на бивш депутат и прокурор отвсякъде изглежда добър резултат, но нека не забравяме, че този добър резултат подлежи на следващи инстанции, коментира Великова присъдата срещу Тома Томов.

Със сигурност в този доклад ще бъдем похвалени за специализирания съд и прокуратура, прогнозира Силвия Великова.

Целия коментар чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна