Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в София задържа 14 футболни хулигани

Снимка: БГНЕС

14 футболни хулигани бяха задържани от полицията в София. Те са участвали в масови сбивания по време на футболни срещи. Самоличността на арестуваните е установена с помощта на камери и снимки.

Сред арестуваните е и 31-годишна жена от София, която е регистрирана в полицията за хулиганство и е осъждана два пъти. Тя има и забрана да посещава стадионите. По време на последното дерби "Левски"-ЦСКА обаче жената замеряла с бомбички и пиратки полицаите.

7 от арестуваните са задържани за хулигански действия по време на футболната среща, сред тях има и 15 годишно момче. Те използвали опасни пиротехнически изделия и взривни устройства в секторите "Б" и "Г" на Националния стадион "Васил Левски". Четирима от арестуваните са криминално проявени, известни за хулигански прояви. Сред задържаните има и трима софиянци, които са предизвикали и участвали в масово меле в сектор "Г" по време на мача.

13 от хулиганите ще бъдат съдени още днес от Софийсия районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Информация на Николай Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна