Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" се класира за четвъртфинал на турнира за купата на Англия

Снимка: Архив

"Ливърпул" се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Англия след разгромна победа над втородивизионния "Брайтън" с 6:1. Мачът беше доста странен, а гостите по идентичен начин пускаха гол след във вратата си. Връх на нелепите им изяви на терена обаче бяха трите автогола, които си отбелязаха. Два пъти в собствената си мрежа прати топката Лиъм Бридкът, а веднъж Лююс Дънк. Отделно от това, Луис Суарес пропусна дузпа, като вратарят Петер Брезован отрази удара му. Въпреки че топката беше близо до него, Брезован не бързаше да стане и да я улови, а изчака играчи и на двата отбора да се сборят за нея. В следващия етап - на четвъртфиналите, "Ливърпул" ще посрещне "Стоук Сити" на своя стадион.

Още в 5-ата минута словашкият бранител на домакините Мартин Шкъртел вкара с глава след центриране от корнер. В 17-ата минута обаче Казенга Луа Луа изравни с тупалка от фаул, като Пепе Рейна не успя да реагира на тупалката от ляво. Минута преди края на полувремето обаче Бридкът се прояви за първи път нескопосано, след като довкара топката в собствената си мрежа след изчистване на Сам Воукс. Въпросният Бридкът, необяснимо защо остана през цялото време на терена, продължи с нелепиците си и за 3-ия гол във вратата на своя тим, като помогна на Анди Керъл да се разпише. След това човекът си вкара втори автогол в 75-ата минута след удар на Джерард от аутлинията, а после Люис Дънк шокира всички след като дриблира пред голлинията на своите преди да си забие топката артистично в мрежата. Въпросният Дънк направи и дузпа, явно за да стане комедията пълна, но вратарят Брезован по случайност я спаси. Накрая уругваецът Луис Суарес вкара за 6:1 с глава, а в оставащите шест минути нови голове и автоголове нямаше.

Преди това "Стоук Сити" се справи с 2:0 над четвъртодивизионния "Кроули Таун", а "Тотнъм" ще преиграва на собствен терен след нулево равенство с участника в Лига 1 "Стивънидж Бъро".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени