Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес БДЖ спира 19 крайградски влака

Снимка: БГНЕС
От днес БДЖ спира 19 крайградски влака. Причината са тежките зимните условия, заради които има повредени локомотиви и се получава недостиг за обслужването на всички влакове. Тези 19 крайградски влака са с много ниска рентабилност и временно ще бъдат спрени. В бъдеще ще се прецени дали тези влакове или част от тях ще бъдат пуснати отново. Това каза председателят на УС на БДЖ Владимир Владимиров в предаването "Нещо повече".

Най-важното, което трябва да стане, е приватизацията на "Товарни превози", каза Владимиров. Сделката все още не е стартирала. Очаква се в началото на март да излязат оценката, правният анализ и информационният меморандум, с който да се даде старт на процедурата. До края на първото шестмесечие на годината би трябвало да вече да е осъществена приватизацията, допълни той.

През месец февруари има спад в движението на товарните превози в резултат от големите студове. Постепенно започва процес на възстановяване, каза той и допълни, че спад на броят на пътниците не се наблюдава.

Цялото интервю чуйте звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени