Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дянков: ДДС може да бъде намален до края на мандата на правителството

Снимка: Архив

Данък добавена стойност може да бъде намален до края на мандата на правителството, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия.

Към днешна дата фискалният резерв дори е по-голям от завещания от предишното управление, каза финансовият министър по отношение на твърденията, че фискалният резерв се топи.

По думите на Дянков, продължава събирането на информация за връщането на бонуси от висши държавници и утре сутрин ще докладва на премиера каква сума е събрана в специално разкритата сметка в БНБ.

Като министър на финансите, за миналата година не съм получил бонуси. Министрите нямат право на бонуси, подчерта Дянков и допълни с усмивка: А и премиерът е доста стиснат, така че ....

По думите му, откакто ГЕРБ са на власт, много малко зам.-министри и министри са вземали бонуси - около 10 души:

За участие в комисии, във фондове, могат да се получават бонуси. Например, министър Трайков е получавал бонуси през 2009 и 2010 г. и ги е дал. Сергей Игнатов е получил не бонус, а допълнителни пари, върнати са. Свилен Нейков е получил малка сума и я е върнал. Цветанов не е получавал бонуси, здравният министър също не е получавал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени