Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" спечели купата на България

Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" (Разград) спечели за първи път в историята си купата на България по футбол, след като победи с 2:1 "Локомотив" (Пловдив) във финалната среща, играна в Бургас.

"Локомотив" започна срещата по-добре пред близо осем хиляди свои привърженици и създаде първите опасности в мача. Най-доброто положение за пловдивчаните беше създадено в 18-та минута, когато Даксон да Силва откри резултата с мощен удар.

"Локомотив" се прибра в защита през втората част и логично "Лудогорец" овладя центъра, а с това започна да доминира в играта.

Изравнителният гол не закъсня и той падна в 71-та минута, когато Емил Гъргоров даде отличен извеждащ пас през центъра на отбраната на съперника за Марселиньо, който вкара за 1:1.

Само осем минути по-късно двамата повториха ситуацията, като отново Марселиньо се озова сам срещу Караджов и го преодоля с победния удар в мача.

"Локомотив" се опита да изравни, но възпитаниците на Емил Велев бяха останали без сили в атака след травмата на Даксон да Силва.

Вместо това, футболистите на "Лудогорец" продължиха да владеят инициативата и изпуснаха две много чисти положения на Шоко и на влезлия като резерва Михаил Александров. В края на мача пък Юнес Бенжелюн беше изгонен с червен картон след сблъсък на терена и оспорване на съдийско решение.

Съставите:

"Локомотив": Иван Караджов, Жереми Родригес, Юнес Бенжелюн, Танко Дяков (57-Ангел Йошев), Михаил Венков, Христо Златински (83-Йордан Тодоров), Даниел Георгиев, Сержиньо, Даксон да Силва (66-Любомир Витанов), Базил де Карвальо и Здравко Лазаров.

"Лудогорец": Урош Голубович, Йордан Минев, Александър Барт, Любомир Гулдан, Шоко, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Марселиньо, Мирослав Иванов (64-Михаил Александров), Емил Гъргоров и Иван Стоянов (90-Димо Бакалов).

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна