Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община работи за създаване на детски музей

Снимка: БГНЕС

Добрите практики в популяризирането на дейността на музеите, опазването на националното наследство и развитие на културния туризъм бяха обсъдени на международна конференция на тема "Европейският музей". Събитието се организира под патронажа и със съдействието на посланиците на Унгария и Полша у нас. Международната конференция се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата. Ролята на музея в дигиталната епоха и практическата обмяна на опит са двете линии на форума. Представиха се успешните модели на Полша и Унгария в развитието на музейното дело и неговата социализация. Заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов посочи бъдещата успешна визия на общината в областта на музейното развитие.

"Постепенното извеждане на културата на открито, на археологията в зелените пространства на София, на непрекъснатите изложби, които правим в градините и парковете. Водеща тема на музейната работа, привличането на детската и младежка аудитория, подсилването на развлекателната и образователната функция на музея за деца."

Столичната община работи по проект за изграждане на детски музей и поощрява столичните музеи да разкриват детски кътове в тях.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна