Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни заминаха за Белгия, където ще се подготвят за олимпийските игри

Снимка: БГНЕС

Мъжкият национален отбор по волейбол отпътува за Белгия, където ще се подготвя до началото на олимпийските игри в Лондон. Възпитаниците на Найден Найденов ще отпътуват за Лондон на 20-и юли, а ден по-късно ще изиграят контролен мач със САЩ. На 25-и юли българите ще играят и проверка с Бразилия. Освен 12-те заявени волейболисти с тима за Белгия заминаха и резервите Боян Йорданов, Владислав Иванов и Костадин Гаджанов. Условията в Маасейк и базата на Нолико се оказаха най-добри. Най-близко е до Лондон, няма да пътуваме дълго, за 30 минути ще бъдем във Великобритания. Така ще се откъснем от шума в България. Всякакви фактори влияят на отбора, а ние искаме по-голямо спокойствие, заяви селекционерът Найден Найденов на летище София.

Той добави, че очаква добра игра и представяне на олимпиадата. Очакванията си остават същите - да играем добре и да се опитаме да се представим максимално добре. Не мисля, че класирането ни е за 5-8-мо място. Ако влезеш в осмицата, един мач решава всичко на Олимпиадата. Да се надяваме, че ще изиграем точно този мач, точно когато трябва. За първи път като треньор отивам на такъв форум, в работата си гледам да запазя спокойствието и да няма пренавиване, каза още Найденов.

Капитанът на тима Владимир Николов също заяви, че очаква добро класиране. Най-реалното класиране, което можем да очакваме е 5-8-мо място. За медал трябва да имаме и късмет, добави Николов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени