Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Ганев: Найден Найденов и Камило Плачи трябва да останат

Найден Найденов и Любо Ганев споделиха мнението си, че тандемът Найденов-Плачи трябва да остане начало на националния ни тим
Снимка: БГНЕС

Членът на Управителния съвет на федерацията по волейбол Любомир Ганев ще гласува за оставането на тандема Камило Плачи - Найденов Найденов начело на мъжкия национален отбор по волейбол. Според него няма нужда от промени, тъй като този начин на работа е показал, че носи успехи. Очаква се в близките дни Управителният съвет на федерацията да се събере и да вземе решение кой да бъде национален селекционер.

Тандемът Плачи - Найденов трябва да остане. Това е моето мнение и аз ще го кажа на Управителния съвет. Разбира се, там всеки ще каже своите доводи и ще вземем решение. Тази система работи добре и не трябва да се правят промени. Всеки си има своите задължения и нещата се получават. Плачи подготвя тактиката за всеки предстоящ мач, а Найден Найденов води тренировките, коментира Любо Ганев.

Найден Найденов е готов да остане на поста си при запазване на сегашното статукво.

Моето мнение съвпада с това на Любо Ганев. Когато машината върви, не трябва да се пипа нищо по нея. В тази федерация има трезви хора и се надявам, като се съберат, да вземат правилното решение. Преди два месеца нямаше кандидати за поста и аз се нагърбих да вадя кестените от огъня. Сега, когато нещата потръгнаха, всеки иска да е треньор. Не се обиждам, че се обръща повече внимание на Камило Плачи. Това е нормално за България. Тук хвалим повече чужденците, вместо да се подкрепяме ние, българите. Аз съм направил всичко по силите си и съм доволен от работата си, коментира Найден Найденов.

Той е готов да се откаже от клубния си отбор "Марек", ако федерацията приеме идеята националният селекционер да не води и клубен отбор. Найденов обаче няма намерение да приеме предложение да остане в националния отбор като помощник на Камило Плачи.

Според Найденов и Ганев, ако запазим този начин на работа, ще имаме големи успехи занапред. Националите бяха избрани за отбор на месец юли, а Найденов бе посочен за треньор номер 1 заради отличния старт на отбора на олимпийските игри в Лондон в края на юли.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна