Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Киприя" чества своята 20-годишнина

Снимка: ЕПА / БГНЕС

От днес до 20 октомври в Кипър се провежда най-големият в страната международен културен фестивал "Киприя 2012", който тази година чества своята 20-годишнина.

Фестивалът "Киприя" е водещото събитие в културния календар на острова. Той се организира от Министерството на образованието и културата и тазгодишното му издание ще продължи повече от обикновеното, защото е част от културната програма на Кипърското председателство. Това се оценява като високо признание за значението на ежегодния форум за развитието и популяризирането на културата на острова, както и на неговия принос за израстването на младите кипърски творци и изпълнители.

11 продукции от Кипър, Гърция и Италия са включени в 20-ата "Киприя", която ще продължи до 20 октомври. Музика, танци и театър ще бъдат представени на сцени по целия остров. Откриването тази вечер е поверено на Кипърския младежки симфоничен оркестър и международен младежки хор, съставен от 60 души.

Представлението им е под надслов "Към Европа на мира". Националният театър на Гърция идва с пиеси на Молиер и Шекспир, с интерес се очаква и спектакълът на най-голямата италианска танцова трупа. Концерти ще имат водещи кипърски и гръцки композитори и творци.

По публикацията работи: Бранислава Бобанац – кор. на БНР в Кипър
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!