Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът покани американски компании за участие в проекта за технопарк в София

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев отправи още веднъж покана към американски компании за участие в проекта за технопарк в София. Това стана на среща на държавния глава с представители на бизнеса в Бостън.

Политическа и макроикономическа стабилност, ниски данъци и бюджетен дефицит, мащабният проект на технопарк – това бяха само част от атрактивните условия за бизнес инвестици в България, които президентът представи пред американските топмениджъри.

От най-големия бизнес инкубатор в света - Центърът за иновации в Кеймбридж, българският президент видя правилният модел за органзиация за София технопарк. Именно в тези лаборатории на Центъра за иновации в Кеймбридж е стартирал и се е развил бизнесът на една от най-атрактивните в момента операционни системи за смарттелефони. Тук се извършва и техническата обработка на музикалните записи на певицата Бионсе. Покана за разширяване на изследователската им дейност Плевнелиев отправи към ръководството на един от най-големите изследвателски центрове за биотехнологии в Америка.

Инвестициите в технологии на бъдещето са стратегически приоритет на България, посочи президентът.

По публикацията работи: Ирина Цонева - специален пратеник на БНТ

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени