Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бинев: Протестиращите да отидат пред Министерския съвет

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев заяви пред БНР, че протестиращите срещу високите сметки за ток са объркали адресата. Според него недоволството трябва да е пред Министерския съвет, а ДАНС да разследва къде изтичат парите:

Адресантът трябва да бъдат хората, които са давали този зелник и трябва да се търси сметка на тази хора. Трябва да се види всъщност компаниите, които се одитират от една единствена компания, защо се случва така и как се губят парите от тях, къде се аутсорсват много големи дейности и дали нямат връзка точно с тези хора, които едва ли не са учудени в момента и казват: "А, какво е станало с тези фирми, които така мачкат народа. Ние сега чак разбираме".

Може да се окаже, че много от дейностите, които се аутсорсват навънка, всъщност са фирми, приближени до ГЕРБ. Може да се окаже, че всъщност хората, както примерно да речем, къртичето, което е вътре, може би просто защитава някой от акционерите, които имат примерно, да речеме акции на приносител или нещо такова. Тези неща трябва да разследва ДАНС.

Слави Бинев потвърди, че говори за Димитър Стефанов - Каратиста, който е член на Надзорния съвет на ЧЕЗ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна