Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За втори път отложиха спринта на 10 километра на европейското в Банско

Лошото време и гъстата мъгла отложиха за втори път спринта на 10 километра при мъжете от европейското по биатлон в Банско
Снимка: БГНЕС

 

Спринтът за мъже на 10 километра от програмата на европейското първенство по биатлон в Банско отново беше прекратен заради гъста мъгла на трасето на Бъндеришка поляна. Състезанието, което беше отложено в събота по същите причини, стартира в 12 часа днес. 54 биатлонисти стартираха, когато журито реши да прекрати надпреварата заради непрогледната мъгла на огневия рубеж. В този момент двама от българите Красимир Анев и Владимир Илиев вече бяха по трасето, а Мирослав Кенанов и Иван Златев все още не бяха започнали. Анев дори направи две стрелби и се движеше по последната трета обиколка на трасето, докато Илиев беше спрян при подготовката си за първа стрелба.

Нищо не се виждаше. При втората стрелба дори си мисля, че с два от изстрелите въобще не успях да уцеля дори установката на мишените. Очаквах, че състезанието ще бъде прекратено отново заради мъглата и затова по втората обиколка карах с резерв и все пак спестих сили, коментира Анев.

Състезанието ще започне отначало утре, а преследването ще се състои във вторник. Заради наложителните промени в програмата по всяка вероятност смесената щафета ще отпадне от програмата на европейското първенство.

Димитър Герджиков завърши на седмо място в преследването на 12,5 километра при юношите до 19 години на европейското първенство по биатлон в Банско. Герджиков направи само една грешка във втората си стрелба от положение легнал и завърши с време 35:46.5 минути. Антон Синапов остана на последното 34-то място от финиширалите за 40:55.0 минути, след като направи цели 11 грешки при стрелбата. Другият българин Димитър Златев не завърши, след като беше затворен с една обиколка. Титлата спечели Александър Логинов от Русия с време 30:59.0 след една грешка при стрелбата. Това е трето злато за Логинов от шампионата след победата в спринта и в индивидуалната надпревара.

Десислава Стоянова се класира на 18-то място в преследването на 10 километра при девойките до 19 години на европейското първенство по биатлон в Банско. Стоянова, която стартира седма след спринта, беше най-слаба от всички при стрелбата и след 12 грешки завърши за 36:34.0 минути. Другата българка Стефани Попова остана 20-та с време 37:10.7 минути след осем грешки при стрелбата. Шампионка изненадващо стана швейцарката Патрисия Йост с време 31:58.3 минути. Шестата в спринта стигна до златото с отлично представяне на огневия рубеж, като допусна само по една грешка при първата и последната си стрелба.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени