Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА обвини „Лацио” в расизъм, грози го домакински мач без публика

Снимка: ЕРА/БГНЕС

УЕФА обвини „Лацио” в расизъм заради поведението на привържениците на отбора в мача срещу „Борусия Мьонхенгладбах”, спечелен с 2:0. Поради тази причина италианският тим най-вероятно ще изиграе следващия си домакински мач в Лига Европа без публика.

Преди срещата срещу „Борусия” бяха намушкани трима германски фенове, а това бе четвъртият инцидент през този сезон, в който е замесена агитката на римляните.

Президентът на „Лацио” Клаудио Лотито изрази разочарованието си от обвинението и намекна, че е много вероятно виновните за инцидента в мача да не са запалянковци на неговия клуб.

Призовавам медиите да не наричат расистки феновете на Лацио. Рим е голям метрополис и има много жители, които най-вероятно са лоши хора. Никой досега не е доказал, че обидите са направени от организираната агитка на нашия тим. Не искам да оправдавам никого, но аз разговарях с полицията и наистина искам да разбера дали тези хора са свързани с Лацио. Моето мнение е, че трябва да има бърз процес и някои хора да бъдат пратени в затвора за известно време, за да нямат шанса да вършат подобни глупости в най-скоро време, заяви президентът на клуба.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени