Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА наказа "Лацио" за расизъм

Снимка: Архив

Европейската футболна асоциация (УЕФА) наказа Лацио да играе следващите си два домакински мача от европейските клубни турнири пред парзни трибуни. Решението е взето от Дисциплинарната комисия след доказване на расисткото поведение на привържениците на отбора.

Първият такъв мач ще бъде на 14-и март, реванш от осминафиналите в Лига Европа срещу германския Щутгарт. УЕФА не уточни в случая с Лацио какво има предвид, но вероятно постоянните фашистки поздрави от привържениците. Те били забелязани при домакинския мач с Тотнъм и при гостуването на Марибор в съседна Словения.

Отделно от това, клубът трябва да плати и 40 хиляди евро глоба. Общо глобите на Лацио от Европейската централа към момента са набъбнали на 220 хиляди евро.

B същото време турският Фенербахче има доста повече поводи за притеснение, след като УЕФА директно го предупреди, че тимът може да бъде изваден от европейските турнири. Става въпрос за фойерверките, които бяха изстреляни към терена по време на срещата с БАТЕ Борисов от турнира Лига Европа, както и за други прояви на вандализъм от запалянковците на стадиона и извън него.

Сега УЕФА наложи същото наказание, както и на Лацио- два мача пред празни трибуни в Европа. Първата среща ще бъде отново осминафинал от Лига Европа- на 14-и март срещу Виктория (Пилзен). Клубът е предупреден, че привържениците са период на двегодишна пробация и при нови нарушения УЕФА може да ги извади от Европа. Освен това Фенербахче е глобен с 60 хиляди евро.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна