Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радикалните протестиращи: Отворете Трети и Четвърти блок

Снимка: БГНЕС

Незабавно пускане на Трети и Четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" и още спешни искания отправиха участниците в Радикалното крило на протестите. Организацията е създадена след протестния митинг от 17-и март и се подкрепя от интелектуалците проф. Николай Василев и писателят Владимир Зарев.

Людмил Димитров, един от членовете на Радикалното крило, съобщи, че се разграничават от протестиращите, обединени около Янко Петров и Дончо Дудев. Причина за това разделение са срещите в София и Сливен, на които активистите са обсъждали едно, но в последствие са говорили различни неща пред медиите.

Бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" Красимир Николов заяви, че Трети и Четвърти реактор могат да работят още 30 - 35 години:

Трети и Четвърти блокове се превърнаха в по-надеждни блокове от всички останали работещи блокове. Изключвам това, че металът на реакторите и металът на Първи контур е един от най-добрите в света. Ние сме изхвърлили на боклука едни златни мощности. И ако днеска ги пуснем, ние веднага осъществяваме инвестиции от 3 млрд евро.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени