Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

We Will Rock You

Снимка: Sofia Music Enterprises
С шест спектакъла от днес до неделя в Арена Армеец гостува мюзикълът по хитове на "Куийн" "We Will Rock You".

За първи път ще имаме шанса да гледаме грандиозен лондонски мюзикъл наживо в пълния му блясък! 86 души - 30 актьори, 8 музиканти бенд и технически екипи посрещнахме на летище София. Сцената ще заеме по-голямата част от "Арена Армеец", затова местата за публиката са ограничени до 4 500. Шестте спектакъла у нас са част от световното турне на мюзикъла „We Will Rock You“. Оригиналната история на английския писател Бен Елтън, в която са вплетени 24 хита на "Куийн", продуцирана от кинозвездата Робърт де Ниро, вече е гледана от повече от 6 милиона души във Великобритания и повече от 15 милиона души в 17 държави по света.

В главната роля – на мечтателя бунтар Галилео, който преоткрива забранената рок музика, ще гледаме един от най-търсените артисти в света на мюзикъла – Мигел Айеса.

Посланието на мюзикъла "We Will Rock You" е "Бъди какъвто си!" Хубаво е да изразяваш себе си свободно! Имаш правото да бъдеш различен! Понякога трябва да се освободиш от ограниченията на общността и да изразиш своя глас! Имам най-страхотната работа в целия свят - пея някои от най-добрите песни в шоуто, някои от най-добрите песни, писани някога в историята на рокендрола, така че… чувствам се страхотно, каза за БНР Мигел Айеса. На барабаните в спектаклите на мюзикъла "We Will Rock You" ще бъде синът на барабаниста на "Куийн" Роджър Тейлър Руфъс Тейлър.

Цялото интервю с Мигел Айеса – поглед към лондонската музикална сцена и Бродуей, можете да чуете в предаването на програма "Хоризонт" за музикално-сценични изкуства "Каста дива" в неделя от 21 часа.
По публикацията работи: Росица Кавалджиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна