Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откриват "Забавното лятно четене" 2013

Снимка: БТА
Учители, родители и деца ще участват довечера в откриването на "Забавното лятно четене" за 2013-а година. То е подкрепено от Столичната библиотека, посланикът на Норвегия у нас, УНИЦЕФ-България, сайта "Аз, детето", който поддържа и онлайн читателския дневник.

Всяка година чрез сайта "Аз, детето" учениците попълват своя онлайн читателски дневник с прочетените книги през лятото. Той ще е активен от края на май до първия учебен ден, каза заместник-директорът на Столична библиотека Спаска Тарандова:
Ще се обогати списъкът с препоръчителната литература. Ние имаме ангажимент като библиотеки, които следят читателския интерес на децата и изданията на българския книжен пазар, така че да може в лятното занимание да се включат нови заглавия, които са излезли в български превод през тази година.

Сред посланиците на четенето към децата са детските автори Петя Кокудева и Роси Кутева. Диана Вакарелска, директор на УНИЦЕФ-България - партньор по проекта, посочи, че те се включват като продължение на двегодишната си програма за развитие на детето:

От най-ранна възраст на детето то да бъде приучавано и мотивирано към процеса, който ние наричаме ранно учене.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.