Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на починалото дете във Велико Търново ще съди училището

Снимка: Катя Чорова

Бащата на второкласника, който загина на футболно игрище във Велико Търново, ще съди ръководството на училището "Вела Благоева", защото не е обезопасило терена.

Момчето беше затиснато от неукрепена метална футболна врата. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за смърт, причинена по непредпазливост.

8-годишният Красимир вчера бил при баща си. Излязал да играе. Като не се върнал дълго време, Красимир Атанасов тръгнал да търси сина си в квартала:

Тръгнах да обикалям там, където си играе. Той по принцип си играе там, на люлките. В училището не ходи, ама ей го на, вчера сякаш някой го е тикал да ходи там. И ми казаха едни дечица, абе, вика, то, русичко, описаха ми го, божичко, викам, само той е.

Бащата е категоричен, че вината за смъртта на сина му е на ръководството на училището "Вела Благоева":

Самият директор там, че не е взел мерки за тази врата, да обезопаси това игрище. Ще търся отговорност до дупка. Не може така. Тези, невинните деца да играят, а би трябвало всичко да бъде обезопасено. То не ходи само моето дете там. Те много деца ходят там да играят. Утре ще се случи с някое друго.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е разпоредил комисия да започне проверка на всички училищни площадки. Утре в общината ще има съвещание на училищните директори. В понеделник, когато ще бъде погребан Красимир, ще бъде обявен траур в училището "Бачо Киро", където момчето е завършило втори клас.

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!