Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови две загуби за боксьорите ни в Минск

Снимка: БГНЕС

Две загуби претърпяха българските боксьори в следобедния сеанс на Европейското първенство по бокс в Минск. При първото си появяване на ринга в категория 60 килограма Детелин Далаклиев отстъпи по точки в изключително оспорван и драматичен мач от Елвин Исаев (Азербайджан).

В първия рунд бившият световен шампион Детелин Далаклиев игра в своя шампионски стил - бърз, техничен, умен. Вторият рунд беше равностоен, а в третия рунд Далаклиев, който се боксира в нова за него категория, просто се умори. В крайна сметка тримата странични съдии от Казахстан, Куба и Франция предпочетоха Елвин Исаев с 3:0 (29:28 точки).

В първия си мач на европейското първенство в категория 49 килограма Тинко Банабаков загуби по точки от опитния италианец Мануел Фабрицио Капаи. Младият, едва 19-годишен боксьор от Велико Търново демонстрира добра техника срещу Капаи, даде наистина най-доброто от себе си, но това се оказа недостатъчно. Тримата странични съдии от Гърция, Тунис и Хърватия дадоха 3:0 (29:28 точки) за Капаи.

По-късно днес в следобедния сеанс на ринга ще се качи и бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 и двукратен европейски вицешампион от Москва 2010 и Анкара 2011 в категория 91 килограма Тервел Пулев, който ще се боксира със Сандро Дирнфелд от Словакия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени