Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата "Човекът, който ме вдъхновява" на БНР беше открита на фестивала "МедиаМикс"

Снимка: Архив

С откриването на изложбата "Човекът, който ме вдъхновява" на Българското национално радио, завърши вторият ден на международния медиен фестивал "МедиаМикс 2013" в курортния комплекс "Албена". Фотоизложбата, организирана от най-новата мултимедийна платформа на БНР - радио Бинар, беше открита от генералния директор Радослав Янкулов.

Изложбата, която представя 78 авторски фотографии на личности от живота ни днес, е създадена по случай 78-ата годишнина на БНР. Разказите показват истинските истории на отделни хора, направили впечатление на авторите. Присъстващите на откриването бяха поканени да гладсуват за най-добра снимка. Ето как аргументира своя избор генералният директор Радослав Янкулов:

Един от фаворитите ми е снимка номер едно. Защото Бинар ще навърши една година. Когато се приближите до снимката, ще видите, че това момче, Сашо, е на някаква люлка, закачена за 4 въжета, и неговият вид е такъв, че той всеки момент ще излети нагоре, във въздуха към Космоса. Което си е живо вдъхновение. А четирите въжета щяха да имат надписи: "Хоризонт" "Христо Ботев", Бинар и Радио България.

Радослав Янкулов посочи и последната симка, на която е художникът Румен Статков:

Най-хубавата снимка е 78-ата, защото на 78 г. е БНР. Тази снимка трябва да съдържа в себе си поне 78 момента на вдъхновение, на възхищение и 78 пъти да направи впечатление на този, който я е видял.

Инициативите на БНР продължават и в утрешния ден, когато е официалното закриване на фестивала.

По публикацията работи: Станислава Пирчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна