Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изграждат близо 800 метра диги и защитни съоръжения по бреговете на р. Тунджа

Снимка: yambolnews.net

Близо 800 метра диги и защитни съоръжения ще бъдат изградени по бреговете на река Тунджа в участъка до село Завой. Десет фирми са подали заявления за участие в обществената поръчка.

По проект е предвидено изграждане на предпазно съоръжение с дължина 477 м по левия бряг на реката в северната част на село Завой, както и изграждане на дига с дължина 125 м около границите на населеното място.

Предвижда се почистване на целия речен участък от и оформяне на хидравличния профил на водното течение. В поръчката са включени изсичане и изкореняване на храсти и дървета, както и дейности по дъждопреливните съоръжения.

Стойността на възложените дейности е 813 334 лв., като те следва да бъдат изпълнени в срок до 4 месеца. Финансирането е осигурено от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.