Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ изслуша още двама кандидати за директор на БНТ

Съветът за електронни медии изслуша още двама от шестимата кандидати за нов генерален директор на Българската национална телевизия. Съгласно жребия, днес бяха представени концепциите на Константин Каменаров - оперативен директор в досегашното ръководство на телевизията, и Радослав Главчев, който се явява за девети път в конкурса.

Основното в концепцията на Константин Каменаров е развитието на обществената телевизия като медия, свързана с новите технологии, за да се отговори на нуждите на новото поколение. Тъй като, по думите му, телевизията отдавна е напуснала телевизионния екран. Според концепцията на Константин Каменаров ще се създаде интернет портал и ІТ-дирекция. Телевизията ще е инициатор на големи проекти, общонационални кампании и реалити формати. Залага се на създаването на тематични пояси, повече предавания със здравна, социална и образователна насоченост и изтеглянето на културата в късните часове с по-голяма продължителност. Каменаров предвижда създаването на софтуер за бюджетиране с цел оптимизиране на разходите, както и одит на договорите с външните продуценти.

Много нестандартна с нравоучение и с теологически уклон беше концепцията на вечния кандидат за генерален директор на БНТ Радослав Главчев. Той се закани, че ако стане генерален директор на медията ще уволни всички, които не работят за България и не я защитават. Според неговата концепция в националния ефир ще се изучава Библията и Корана, ще се пеят молитви, химни на Орфей, сградата на Националната телевизия ще бъде по-висока, като се изградят още етажи, във всяко малко населено място ще има офис на телевизията, като местните телевизии ще излъчват на местен диалект. Мисията на обществената телевизия ще бъде във всяко семейство да има по три деца.

Утре изслушванията за нов генерален директор на БНТ продължава с последните двама кандидати - Оли Груева и Красимир Ангелов.

По публикацията работи: Виолета Ашикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна