Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Стефан Чайков е новият началник на Агенция "Пътна инфраструктура"

Снимка: БГНЕС

Нов началник ще има Агенция "Пътна инфраструктура". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева съобщи, че с нейна заповед за председател на Управителния съвет на пътната агенция е назначен инженер Стефан Чайков.

От 2011 година до сега Стефан Чайков е бил председател на Управителния съвет на браншовата камара "Пътища". Новият шеф на АПИ е инженер по пътно строителство и цял живот е работил в тази сфера. Досегашният председател Лазар Лазаров остава като редови член на Управителния съвет на пътната агенция.

Приоритетите на новия началник на АПИ ще са свързани с привличането на допълнителни източници за финансиране на строителството на инфраструктура освен европейските фондове, като например средства от Европейската банка за възстановяване и развитие, както и засилване на диалога с бизнеса. Чайков каза още, че ще бъде разработена и дългосрочна програма за ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

Министър Десислава Терзиева от своя страна заяви, че изборът на Стефан Чайков е продиктуван от сериозния му професионален опит. Министърът на регионалното развитие допълни, че ако се налага, при ремонтите на виадуктите на автомагистрала "Тракия", които в момента се извършват, ще се работи денонощно и допълни, че гражданите трябва да имат известно търпение, за да може ремонтът да бъде извършен успешно.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени