Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ричард Клайдерман на турне във Финландия с български оркестър

Прочутият пианист вече представи албума си "Романтика" в София
Снимка: Класик ФМ

Прочутият френски пианист Ричард Клайдерман избра Оркестъра на Класик ФМ радио за концертите си във Финландия на 4, 5 и 6 октомври. Избраните зали са някои от най-големите във Финландия - в градовете Турку, Тампере и Хелзинки.

Клайдерман познава добре музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио, с които си е партнирал във всичките си 4 гостувания в България. Те са изключително добри изпълнители, много силни. Изумително е колко са млади, а свиренето с млади музиканти е винаги много интересно - споделя Ричард Клайдерман за работата си с оркестъра.

Заедно с българските музиканти Клайдерман ще изпълни пред финландската публика своето ново шоу „РОМАНТИКА“. В него са включени пиесите от последния му албум, издаден през февруари. В програмата са и някои от най-големите хитове на пианиста - „Балада за Аделин“ и песента от известния филм „Ромео и Жулиета". С тяхното изпълнение Ричард Клайдерман оправдава името, с което го нарича Нанси Рейгън – „Принцът на романса“.

Един от най-успешните инструментални звукозаписни творци в света, Ричард Клайдерман, е покорил стотици сцени. „Балада за Аделин“ е продадена в 22 милиона копия в 38 страни. Клайдерман е продал 70 милиона албума в световен мащаб. Във върха на кариерата си той изнася по 200 концерта годишно.
По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!