Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската Асоциация на пострадалите при катастрофи за трета година с Награди за пътна безопасност

Снимка: Архив

Българската Асоциация на пострадалите при катастрофи за трета поредна година организира традиционния форум за безопасност на пътя. И тази година  те подготвят церемония по връчването на наградите. Кандидатури се приемат до 15 ноември 2013 година.

През 2011 г. за първи път в България бе организиран конкурс "Годишни награди за пътна безопасност", на който бяха представени реализираните инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

Учредената специално за целта Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" раздаде своите първи отличия на церемония в столичния хотел "Шератон" през ноември 2011 година. Призове бяха връчени в шест категории, а победителите бяха избрани измежду 40 кандидатури. На второто издание на конкурса през 2012 интересът на участниците отбеляза ръст от 50% и заслужи партньорството на Министерство на вътрешните работи, много хора и институции, ангажирани с безопасността на пътя, а проведената официалната церемония получи изключително медийно отразяване.

Годишни награди за пътна безопасност са конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, които номинират и отличават добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортни произшествия.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени