Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дамян Петров: Политиката за ликвидация на БДЖ продължава

Снимка: БГНЕС

Веселин Кирев от Асоциацията за обществен релсов транспорт съобщи в "Хоризонт до обед", че са подали сигнал до прокуратурата заради предстоящ търг на 22-ри ноември за 40 локомотива на БДЖ, които са посочени като неоперативен актив. Началната цена е 5 милиона лева.  Дружеството има недостиг, а същевременно се продава. Тези 5 милиона няма да покрият дълга от 700 милиона. А ще затруднят работата на дружеството и ще ощетят данъкоплатците с голяма сума. Един рециклиран дизелов локомотив струва до 2 милиона лева. Тези локомотиви трябва просто да се прегледат и възстановят. Дадохме на прокурора цяла папка с прилжения. 

Дамян Петров от първия частен синдикат каза: Диалог с новото ръководство няма. Внесох официални документи на 25.09 - до настоящия момент нямам нито отговор, нито покана от тяхна страна да разискваме. Ликвидацията на жп сектора не е приключила, въпреки нашите усилия. Локомотивите, които са в експлоатация, са с изтекли срокове. Това е опасно.

Очевидно е, че политиката за ликвидация на БДЖ се  продължава. Явно партията е една и съща от началото на прехода до днес.

Целия разговор на Ирина Недева с Веселин Кирев и Дамян Петров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!