Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верижна катастрофа на магистрала "Струма"

Снимка: БГНЕС

Трима души са пострадали тежко при верижна катастрофа на магистрала "Струма" близо до разклона за Дрен. Един човек е в тежко състояние след пътен инцидент край Кокаляне. Причините са гъстата мъгла, заледените участъци и несъобразената с пътните условия скорост, съобщава главен инспектор Класимир Костов от Пътната полиция:

На вниманието на всички, които пътуват по направлението от Перник към Дупница и Благоевград. Станала е верижна катастрофа на магистрала "Струма", близо до разклона за Дрен. По първоначални данни са се сблъскали 10 автомобила. Има трима пострадали със сериозни травми. Мъглата в този участък е много гъста, с видимост до 10 метра. Платното се заледява. Именно поради несъобразената скорост и заледената настилка е станала катастрофата. Не е препоръчително в момента да се пътува между Перник и Дупница. Все още движението там се регулира.

На разклона за Суходол катастрофираха три автомобила. Последиците са само материални щети.

На пътя София - Самоков до Кокаляне са се сблъскали челно два леки автомобила при навлизане на "Фиат" в насрещното движение на завой. При злополуката е тежко ранен шофьорът на Фиат-а.

Сутринта гъсти мъгли имаше на много места. Все още се запазват. До 50 метра видимост в Добричко, Ловешко, Разградско, Пернишко, в районите на Нова Загора, Яна, Богров, цялото Софийско поле. Около 100 метра – в Пловдивско, Врачанско, Кърджалийско, в районите на Дупница и Витиня, Вакарел, Елин Пелин, Костинброд, на магистрала "Люлин".

При шофиране в мъгла се движете с много намалена скорост, на много голяма дистанция. Не предприемайте рискови изпреварвания, не използвайте рязко спирачката, защото платното изглежда мокро, а всъщност е покрито с тънък слой лед.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени