Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Двама пребиха лекар от луковитската болница

| обновено на 14.01.14 в 18:00
Снимка: БГНЕС
Двама мъже от село Радомирци, Ловешко, са нанесли тежък побой над доктор Данаил Динков, който завежда хирургическото отделение в луковитската болница.

Инцидентът е станал, докато доктор Динков изпълнявал служебните си задължения в отделението и приемал близко на нападателите дете.  Мъжете - на 17 и 34 години, са удряли  лекаря по главата и лицето. Той сам е подал сигнал в полицията. Медикът обясни, че ще търси правата си в съда:

Приемам дете. Казах им да не се качват, че се изтърсиха много, на камара, и им направих забележка да се не качват нагоре, да дойде само един. Докато приех детето, изследвания, лист написах, то се минава известен период от време, система му се включи, и хванаха та се събраха пак. И им казах "Има заповед за придружители'',да внесат по 5 лева там, за денонощие.  "Само пари искате по тия болници" и от тук тръгна кавгата.  Аз вдигнах ръка да им покажа заповедта, директорът я е окачил на видно място. Не знам, сигурно са го изтълкували, че съм посегнал да бия някого, аз не съм бияч. Бащата ме хвана за ръката и другите налетяха. Двама ме държат и знам, че ме удари един, но колко пъти съм удрян не знам. Аз си спомням първия удар, явно съм удрян няколко пъти, защото ме боли цялата лява половина, до брадата и носа, дясната вежда - и тя разбита.


Побойниците са задържани за 24 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.