Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов проект за борба с домашното насилие ще се реализира в Търговище

В Търговище започна осъществяването на нов проект за борба с домашното насилие. Той се реализира от екип от специалисти на асоциация "Ная" и се финансира от Министерството на правосъдието. По проекта е предвидено да бъдат предоставяни психологически и социални услуги при водене на дела по Закона за защита от домашното насилие.

Основната дейност на проекта е предоставяне на услуги на жертви на домашно насилие както в Центъра на асоциация "Ная", така и чрез мобилни екипи в откритите приемни в Омуртаг, Антоново и град Попово, където всеки ден от седмицата ще има регулярни посещения на психолог и социален работник. Втората ни основна дейност е предоставяне на социални и психологически консултации на извършители на домашно насилие от област Търговище, които имат постановена мярка от съда по Закона за защита от домашно насилие, да посещават специализирана програма за извършители на домашно насилие
. Услугата ще се предоставя в центъра за превенция на ОД на МВР, с които имаме сключен договор за взаимодействие, обясни Петя Стефанова от Асоциация "Ная".

По друга от дейностите на проекта ще се работи за повишена информираност на районни съдии, районни прокурори и адвокати.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна