Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Свидетели сме на партийно раздаване на пари за общините

Снимка: БТА

Средствата по инвестиционните програми за общините се разпределят безпринципно, заяви в димитровградското село Добрич бившият премиер Бойко Борисов. Той обвини БСП и ДПС, че пренебрегват общините, чиито кметове са избрани от ГЕРБ. 

Кметът на Димитровград Иво Димов се оплака, че общините с кметове от ГЕРБ не получават нито лев по инвестиционните програми.

За съжаление сме свидетели на, бих казал, едно партийно раздаване на пари. Община Димитровград кандидатства и не беше одобрена по нито един от подадените седем проекта.

Бившият премиер каза, че по време на неговото управление общините не са били разделяни по партиен принцип и посочи като пример инвестициите, направени в Гоце Делчев, Шумен, Перник, Търговище и Разград:.

Навсякъде живеят хора, навсякъде е важно и всички имат нужда. Направи много лошо впечатление това, че там, където са главно ДПС и БСП, по този принцип са подреждани. Какво показва това. Продължава разделението на нацията, продължава оскърбяването и озлобяването на местните власти.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени