Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Петров: Срещата с майката на Бареков ме убеди да се включа в партията му

Снимка: БГНЕС

Журналистът и водещ на предаването "Нека говорят" по Би Ти Ви  Росен Петров влиза в политиката и за това е избрал партията на Николай Бареков "България без цензура".

След толкова много години в сферата на телевизията ми омръзна само да говоря. Аз си говоря, керванът си върви. Вече ми се действа, каза в предаването "12+3" Росен Петров.

Избрах "България без цензура", защото това е партия с лица, които не са били във властта и освен това тя ще се коалира с една партия, която е много близка до мен идеологически - ВМРО. Г-н Бареков ми предложи. Аз приех вчера по телевизията. Нямаше театралност. В събота ми се обадиха от ръководството на Би Ти Ви важни фактори и аз трябваше да опровергая, че съм член на партията, иначе интервюто ще бъде водено с друг човек. Аз ги опровергах и след това декларирах своите намерения да встъпя в нея. Постъпих честно, както винаги съм постъпвал, докато съм бил 13 години в Би Ти Ви.

Росен Петров обясни, че е виждал Делян Пеевски само по телевизията, а Цветан Василев го е виждал само веднъж, когато му е бил гост.

Направил съм своето проучване. За това съм мислил толкова дълго. Около 5 месеца, уточни той.

Да се включа в партията му най-много ме убеди срещата с неговата майка. Тя се оказа една обикновена трудова жена, телефонистка в Пловдивския панаир. И като видях, че има такава майка, реших, че е родила добър син. 

За другите му общи идеи с Николай Бареков Росен Петров посочи свободата на словото.

Защото днес от пресата научих, че Би Ти Ви ми благодари за добрата работа през последните 5 години, искам да припомня, че преди няколко години г-н Слави Трифонов издигна за кандидат-президент "на живо" Меглена Кунева, след това издигна едно момиче за народен представител. Явно Би Ти Ви има двоен аршин за това кой има конституционното право на политическа воля и кой няма. 

Той коментира непоследователността на Бареков така:

Аз също съм бил непоследователен. 4 години съм бил също до г-н Борисов, възхищавал съм му се, помагал съм му, вярвал съм,че той като един силов човек ще бъде българският Путин. И досега изпитвам известно уважение към него, но не и към това, което се случи в България. 

Росен Петров припомни, че сме имали всякакви министри на вътрешните работи: Мога да кажа, че за разлика от г-н Борисов, който е специалист в пожарното дело, аз съм разузнавач първа степен. Г-н Цветанов е завършил ВИФ. Аз съм работил на терен, не съм гасил пожари, затова имам самочувствието, каза той, отговаряйки на въпроса дали има самочувствието да приеме поста на вътрешен министър, който Бареков му предложи.

Чуйте от звуковия файл идеите на Росен Петров как може да се води успешно борбата с престъпността и каква е оценката му за правителството на Орешарски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна