Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионската титла остана във Видин

Отборът на видинското училище "Цар Симеон Велики" е ученическият волейболен шампион на България при девойките VІІІ-Х клас, съобщиха от ученически спортен клуб "Шампион" Видин.
 
СОУ "Цар Симеон Велики" за втора поредна година е шампион на България по волейбол. Възпитаничките на Фьодор Петров, Цветанка Червенкова и Снежанка Гечева спечелиха финала с 3:0 гейма. Втори остана отборът на Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" Враца. Шампионският тим от Видин е в състав: Цецка Ивайлова, Елизабет Цекова, Виктория Петкова, Пролетка Иванова, Глория Генова, Мира Мачашева, Петя Петкова, Тамара Панталеева и Йоана Йорданова.

"Тези момичета са гръбнакът и на волейболен клуб "Бдин-Вида", плюс Глория Георгиева от ГПЧЕ "Йордан Радичков" и Кристина Плавенова от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", в тази възрастова група още от утре подновяваме тренировките, защото на 4 и 5 юни са зоните на клубното държавно първенство, а домакин е отново зала "Фестивална" Видин. Надяваме се директно да се класираме за финалите, които започват на 23 юни"- каза за РАДИО ВИДИН треньорът Снежанка Гечева.

Среброто също остана в Северозапада- отвоюваха го момичетата от ПМГ "Акад. Иван Ценов" Враца- Славяна Монкова, Анжелика Дойновска, Биляна Илиева, Даниела Нешева, Виктория Христова, Радина Цветанова, Симона Иванова, Вероника Андреевска, Полина Миронова, Ванеса Червенкова, водени от Тодор Тинковски и Аглая Йорданова.

"И двата тима- Видин и Враца- показаха, че в региона се играе силен волейбол и че конкуренцията ражда шампиони"- коментира изпълнителният директор на УСК "Шампион" Росен Ракаджиев.

Третото място на Игрите бе спечелено от Националната природо- математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" София.

Пролетка Иванова
А ето и индивидуалните отличия: Пролетка Иванова от СОУ "Цар Симеон Велики" стана реализатор №1 и най-добър състезател на първенството; за най-полезен състезател бе избрана Мирена Костова от НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" София; приза най-добър разпределител получи Биляна Илиева от ПМГ "Акад. Иван Ценов" Враца; най-добро либеро на финалите `2011 е Антоанета Зафирова от СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" Разлог, а за най-добър блокировач бе определена Петя Бисерова от домакините.

На церемонията по закриването бе отличена и работата на главния ръководител на Игрите и изпълнителен директор на УСК "Шампион" Росен Ракаджиев, който създаде безупречна организация и затвърди авторитета на Видин, като един от най-добрите домакини на ученически първенства. И още веднъж доказа, че не случайно в рамките на 4 години Видин организира вече 6-ти ученически финален форум.

"Победата на видинското училище "Цар Симеон Велики" тази година е много ценна и с това, че дава право на нашите да представят България през 2012 година на Световните ученически игри"- напомни Росен Ракаджиев.

"Нека минат и финалите на клубното държавно първенство и ще помислим за един хубав летен лагер", обеща на "златните момичета" ръководителят на отбора на победителките Фьодор Петров.

Всички резултати от волейболните финали:
Ардино-София 2:3
Исперих-Шумен 3:0
Видин-Разлог 3:0
Враца-Луковит 3:0
София-Видин 1:3
Шумен-Враца 0:3
Пазарджик-Ардино 0:3
Нова Загора-Исперих 3:0
Видин-Пазарджик 3:0
Враца-Нова Загора 3:0
Разлог-София 2:3
Луковит-Шумен 3:2
Пазарджик-Разлог 0:3
Нова Загора-Луковит 2:3
Ардино-Видин 0:3
Исперих-Враца 0:3
Разлог-Ардино 3:2
Луковит-Исперих 3:0
София-Пазарджик 3:0
Шумен-Нова Загора 3:2

първи полуфинал - Видин-Луковит 3:0
втори полуфинал - Враца-София 3:1

9-10 място - Пазарджик-Исперих 0:3
7-8 място - Ардино-Нова Загора 0:3
5-6 място - Разлог-Шумен 3:0
3-4 място - Луковит-София 1:3

финал - Видин-Враца 3:0

Крайно класиране:
1. Видин
2. Враца
3. София 
4. Луковит
5. Разлог
6. Шумен
7. Нова Загора
8. Ардино
9. Изперих
10.Пазарджик
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени